TEKNİK DESTEK ALMA SEÇENEKLERİ

METROPOLSOFT Portal

  • https://metropolportal.zohodesk.com/portal/en-gb/signin bu linke tıklayıp, açılan sayfada üye olup giriş yaptıktan sonra Add Ticket butonuna basıyorsunuz.
  • Açılan sayfada hangi ürün hakkında teknik destek hizmeti almak istiyorsanız onun altındaki Submit Ticket butonuna basıyorsunuz.
  • Bundan sonra açılacak Talep Formunu dolduruyorsunuz ve biz sizinle en kısa zamanda iletişime geçiyoruz.

E-Posta ile İletişim

  • SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE ve DraftSight ürünleri hakkında teknik destek hizmeti almak istiyorsanız, iletişim bilgilerinizin ve almak istediğiniz hizmetin detaylarını gönderebileceğiniz e-mail adresi:sw.destek@metropolsoft.com
  • EDGECAM ürünleri hakkında teknik destek hizmeti almak istiyorsanız, iletişim bilgilerinizin ve almak istediğiniz hizmetin detaylarını gönderebileceğiniz e-mail adresi:edgecam@metropolsoft.com
  • WORKNC ürünleri hakkında teknik destek hizmeti almak istiyorsanız, iletişim bilgilerinizin ve almak istediğiniz hizmetin detaylarını gönderebileceğiniz e-mail adresi:worknc@metropolsoft.com

Telefon ile İletişim

  • 0216 466 67 70 numaralı hattımızdan hafta içi 08:30-18:00 saatleri arasında, cumartesi ise 08:30-13:00 saatleri arasında bizimle iletişime geçebilir, teknik destek hizmeti için bilgilerinizi iletebilirsiniz.

Teklif Al

Teklif Formu

Uzman satış, eğitim ve teknik destek personelimizle, çözüm ortaklarımıza kaliteli ürünleri, kaliteli hizmetle sunuyoruz.

    Teklif ve Randevu Formu Aydınlatma Metnini okudum ve anladım.
    Kimlik ve İletişim verilerimin, şirketiniz tarafından sunulan ürün ve hizmetler hakkında, reklam, kampanya, tanıtım faaliyetleri kapsamında ticari elektronik ileti alabilmek amacıyla işlenmesine açıkça rıza göstermekteyim.